Mijn ergernis: artikelen waar ik apetrots op ben, worden slecht gelezen. En blogs die ik in 20 minuten in elkaar flans, blijken idioot populair. De megahits gaan altijd over door mij gemaakte fouten. Niks aan te doen, behalve lekker doorgaan met fouten maken. Of een algoritme mijn blogs laten schrijven. Vind je hieronder ook een voorbeeld van.
Ik houd niet van kunstmatige spanningsopbouw, dus ik begin lekker met het best gelezen artikel dit jaar.
Nummer 1: Mijn 3 fotografie-miskopen
De fotografiespullen waar ik achteraf niks aan bleek te hebben, daar gaat dit artikel over. De conclusie van het artikel is echter dat je alsnog door je eigen miskopen heen moet alvorens je snapt wat je nodig hebt. Dus ik vraag me af of ik hier iets mee heb weten te voorkomen voor iemand anders.
Nummer 2: Wat je wél moet fotograferen op vakantie
Nog een artikel over een door mij gemaakte fout: dingen fotograferen op vakantie waar ik achteraf niks mee kan. En balen van nietgemaakte foto’s. Laaf je lekker aan mijn leercurve zou ik zeggen. Leuk weetje: er is tenminste één lezer van dit blog die tip nummer twee heeft uitgevoerd en daar achteraf heel blij mee was. Het verandert het universum misschien niet, maar een klein deukje erin maken is ook al heel voldoenend.
Nummer 3: Vijf gratis tools die ik vaak gebruik
We zijn uit de foutenhoek. Maar gaan nu wel regelrechtig de ‘gratis’ hoek in. Het blijft me fascineren wat een aantrekkingskracht dat woord heeft op het klikgedrag van de lezer. Ik heb het artikel pas vorige week gepubliceerd en van daaruit schiet ie gewoon in één klap naar plaats drie. Enfin, ga je gang, hier vind je gratis dingen.
Nummer 4: Foto’s die zijn verzonnen door het algoritme Dall-E
En dan iets heel anders, waarvan ik leuk vind dat het óók in dit bestsellerlijstje zit: een artikel over het gloednieuwe algoritme Dall-E dat op basis van woorden foto’s kan construeren. Bijvoorbeeld vervallen winkelcentra. De resultaten van mijn probeersels zie je hier.
Tot slot: Een blogartikel geschreven door een algoritme
Tot slot zijn er nog meer algoritmes beschikbaar. Zoals het recent gelanceerde ChatGPT, een chatbot die beduidend beter is dan al die onzinnige bots die zich voordoen als ‘klantenservice’. ChatGPT kan veel meer. Bijvoorbeeld suggesties doen voor blogtitels:
Maar ook een heel blogartikel schrijven, zo bleek toen ik hem het volgende vroeg:
Het werd – vond ik – pas echt leuk toen ik hem vroeg om hetzelfde artikel te herschrijven op een sarcastische toon:
Enfin, het jaar zit er weer op! Tot in het nieuwe jaar, met weer gloednieuwe fouten en gratis dingen om te delen.