“Mijn” sirenepalen zijn te zien in Rotterdam

Whoop whoop: mijn project 86 seconden leeft niet langer alleen op mijn harde schijf. Een kleine selectie is nu te bekijken bij Office for Metropolitan Information (OMI) in Rotterdam. Dus komt dat zien!

Waar staat die paal?

Voor wie nog steeds niet weet waar de sirenepaal in zijn eigen woonwijk staat, is het hoog tijd om eens te kijken naar mijn project 86 seconden. Daarin zet ik de sirenepalen van het Nederlandse luchtalarm op een podium. Of beter nog: de omgeving er omheen. Want dankzij die palen kom ik op plekken die – als je ze naast elkaar zet – Nederland ten voeten uit zijn.

Over de expositie

Mijn project is onderdeel van de expositie Current Traces: streets, sounds and shades. En daarover schrijft OMI dan weer dit:

De tentoonstelling Current Traces #01 brengt drie eigentijdse visies op de stad en het landschap bijeen. Hedendaagse kunstenaars en ontwerpers laten je opnieuw kennismaken met de alledaagse plekken om ons heen. Kunstenaar Gill Baldwin plaatst de planten uit de binnentuin van OMI in een groot bewegend kunstwerk, waarmee ze vragen oproept over de betekenis van natuur in onze directe leefomgeving.

De verhalen van de Nieuwe Binnenweg komen tot leven in de collage – wandtapijt, foto’s, quotes – van architecten Leyla Hepsaydir en Rebekka Schächer. Fotograaf Elvira Smit neemt je mee naar de plekken waar maandelijks het luchtalarm afgaat; samen vormen deze beelden een mooie dwarsdoorsnede van het Nederlandse landschap.

En nu?

Voor wie zich afvraagt of dit project nu klaar is:

Nee!

Het is nog lang niet klaar. Ik wil een mooie afspiegeling van alle provincies hebben, en daar ben ik nog wel even zoet mee 🙂

Bezoekersinformatie

Je kunt de expositie bezoeken op donderdag t/m zaterdag van 13:00 – 18:00 uur, en wel tot 18 augustus.

Adres OMI: Schietbaanstraat 21, Rotterdam