Snakken naar Boijmans

Als Rotterdammert doet het best een beetje pijn: museum Boijmans van Beuningen is sinds 2019 dicht vanwege asbest, wateroverlast en brandgevaar. De asbest is inmiddels verwijderd, maar de benodigde renovatie is nog niet eens gestart. Voor wie net als ik snakt naar een stukje Boijmans: je kunt tot 7 juli een kijkje komen nemen. Bouwhelm verplicht.

Eigenlijk is dit hoe ik kunst het liefste zie: in een omgeving die schuurt. Geen strakwitte wanden maar een muur vol gaten vanwege het verwijderde asbest. En teksten over de kunst pal naast instructies voor werklui. Waarbij zo’n instructie ineens ook heel kunstzinnig aanvoelt.

Het geheel doet wat dystopisch aan, mede vanwege de nog onzekere toekomst van het museum. Kom ik hier ooit weer terug? En zoja, hoe oud ben ik dan?

De kunstwerken die je ziet, spelen in op die vraag. Maar een bezoekje aan Boijmans is nu minstens zo interessant voor de enthousiaste hobby-klusser. Mijn vriend was voornamelijk geïnteresseerd in de wankele tijdelijke constructies en het doel van de groene pijlen.

Kortom, voor ieder wat wils 🙂

Voor wie ook wil komen kijken, hier kun je de tickets bestellen. En als je dan toch in Rotterdam bent, kijk meteen even in de agenda van de Architectuurmaand. Of bekijk een deel van mijn luchtalarmproject bij OMI Rotterdam.